În omagiul pentru noul președinte, Stelian Tănase spune că românii au instincte de slugi

Stelian Tănase
Stelian Tănase

Stelian Tănase a scris un articol în care îi aduce un omagiu lui Klaus Iohannis, președintele ales al României.

"Occidentalii sigur ne văd cu alți ochi începând de duminică, 16 nov. O țară înapoiată, cu cel mai mare procent de analfabeți, coruptă, cea mai săracă din Europa, o țară trouble-maker. A reușit duminică să treacă peste zidul care ne despărțea de lumea civilizată. Europa se termina la Budapesta, de duminica asta se termină la București", scrie Stelian Tănase.

"Contactul românilor cu Europa din ultimii zece ani a schimbat masiv mentalitatea noastră. Sunt milioane de români care lucrează, călătoresc frecvent în Occident și și-au schimbat opiniile. Nu ne mai temem de străini, îi admirăm, îi imităm, mâncăm o pâine pe seama lor. Cei care nu au de a face direct cu Europa civilizată, au în casă televizor cu 100 de canale, au internet. Stafful lui Ponta nu a observat aceste schimbări profunde și a folosit strategii de acum 20-25 de ani, când diversiunile și manipulările de acest tip i-au asigurat succesul lui Iliescu. Epoca mineriadelor și a manipulărilor naționalist-securiste s-a dus. Lumea românească a anului 2104 e complet alta", mai notează Stelian Tănase.

Klaus Iohannis și Carol I

Stelian Tănase consideră că liderul PNL va consemna începutul unei noi perioade exotraordinare pentru România.

"Alegerea lui Klaus Iohannis echivalează cu o a doua șansă - după decembrie 1989 când revoluția a stirnit entuziasm pretutindeni - pentru ca România să fie privită altfel. Să ajungă în rândul lumii, așa cum a fost sub mâna altui neamț, regele Carol I. Într-un anumit sens faza poscommunistă s-a încheiat chiar dacă regimul ante 89 și tranziția care a urmat sunt încă prezente prin destule sechele", conchide președintele director general al Societății Române de Televiziune pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel