În ce condiții va susține PSD demiterea unui șef din servicii

 Dacă preşedintele Klaus Iohannis, din motive serioase, îi cere demisia unui şef de serviciu, cum ar fi SIE, PSD nu se va opune, a declarat vineri preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea.

'Dacă preşedintele României o să-i ceară demisia unui şef de serviciu, SIE să spunem, cu motive serioase, care ţin de funcţionarea instituţiei respective, nu ne opunem. Ne vom opune dacă i se cere demisia pur şi simplu, indiferent că i-o cere preşedintele Iohannis sau altcineva, pentru că am votat împotriva lui MRU (Mihai-Răzvan Ungureanu - n.r.) ca director al SIE. Dar acum vorbim de stabilitatea unui serviciu secret, care este conectat cu o reţea de servicii secrete ale partenerilor noştri strategici şi pentru ţară e importantă stabilitatea şi pentru conexiunea lor. Dar, dacă preşedintele, vreodată, pentru că discutăm de o informaţie pe surse, o să-i ceară demisia lui Răzvan Ungureanu sau a altuia, cu motive întemeiate, nu ne vom opune, dacă motivele vor fi serioase', a afirmat Dragnea la Antena 3.

Întrebat cum comentează informaţiile apărute pe surse conform cărora liderul UNPR, Valeriu Steriu, ar putea fi viitorul şef al SIE, motiv pentru care negociază cu PNL, Dragnea a spus: 'Şi pentru un post de director la SIE să încerci să răstorni atâtea lucruri, să duci aproape spre final un partid?' El a adăugat că Steriu nu l-a informat despre o astfel de intenţie. În ceea ce priveşte majoritatea parlamentară, Liviu Dragnea spune că aceasta se menţine prin venirea la PSD a demisionarilor din UNPR.

'Majoritatea acum nu mai reprezintă o ţintă în sine. Majoritatea e în continuare aceeaşi, după aceste veniri şi cele care vor mai urma, la Senat avem majoritate, la Cameră avem majoritate. Majoritatea ne interesează ca să menţinem stabilitatea acestei ţări, aşa cum am menţinut-o cu toată guvernarea asta tehnocrată până la finalul mandatului. Şi în rest nu ştiu ce legi foarte importante vor veni', a arătat liderul PSD.

Întrebat dacă PSD îşi mai doreşte o alianţă cu UNPR, Liviu Dragnea a spus că îşi doreşte 'finalizarea discuţiei', explicând că decizia UNPR de a negocia cu PNL a lăsat alianţa cu PSD în incertitudine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel