"În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea", CARTE de Guido Barella

Guido Barella lansează cartea "În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea". Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie, ora 14.00, la Librăria Mihai Eminescu (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 16). 

La eveniment vor lua cuvântul Marius Oprea, Lucia Hossu-Longin, Emil Constantinescu și Zoe Petre.

Marius Oprea este un arheolog unic în felul său. Disident al epocii Ceauşescu şi fondator al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, el 'cerne' România în căutarea istoriei care nu se uită, dar care, de decenii, este trecută sub tăcere, a martorilor care astăzi sunt din ce în ce mai puţini.

Marius Oprea a avut curajul, asumându-şi un risc deloc neglijabil pentru el şi familia lui, să descâlcească modul în care Securitatea, privatizându-se, şi-a întins tentaculele până în cele mai ascunse cotloane ale puterii.

DESPRE AUTOR:

Guido Barella, născut la Udine, este jurnalist la cotidianul Il Piccolo din Trieste. A avut trei mandate de consilier naţional al Asociaţiei Jurnaliştilor. Din întâlnirea sa cu Marius Oprea s-au născut deopotrivă o mare prietenie, dar şi prilejuri nenumărate de a povesti o aventură profundă, ale cărei rădăcini se află în istoria Europei şi în ticăloşia totalitarismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel