Imperiul Roman, expoziție virtuală în patru orașe

Patru orașe din lume vor găzdui simultan expoziții virtuale în cadrul cărora vor fi prezentate o parte din tezaurele ascunse ale Imperiului Roman. Uniunea Europeană a finanțat acest proiect cu 4,45 milioane de euro.

Sarajevo, Roma, Amsterdam și Alexandria, unul dintre cele mai vestite orașe din Egipt, vor găzdui începând de marți expoziții virtuale, care prezintă secretele lumii antice. Evenimentul se înscrie între manifestările organizate în 2014 pentru a marca 2.000 de ani de la moartea împăratului Augustus, fondatorul Imperiului Roman.

Cele patru muzee participante sunt Forumul Imperial din Roma, Muzeul Național din Sarajevo, Muzeul Allard Pierson din Amsterdam și Biblioteca din Alexandria. Cu ajutorul tehnologiei digitale, vizitatorii pot descoperi colecțiile acestor instituții de cultură prin intermediul unor filme cu imagini de sinteză, a unor instalații de interacțiune naturală, a unor programe multimedia și a unor aplicații mobile.

Citește și: Ciocolata, "patrimoniu naţional" în Belgia, muzeu la Bruxelles 

Expoziția — http://www.keys2rome.eu/ — este rezultatul cooperării de patru ani a unor istorici, arhitecți, arheologi și experți în informatică și deschiderea ei simultan în patru orașe este o premieră și, totodată, 'o mare provocare', a declarat Sofia Pescarin, de la Consiliul Național de Cercetări din Italia, coordonatoarea rețelei transnaționale a muzeelor virtuale (V-MUST.net).

Programul V-MUST.NET a fost realizat în baza celui de-al 7-lea program-cadru al UE pentru cercetare și dezvoltare tehnologică din perioada de programare 2007-2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel