Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Imaginile DURERII. Un senator acuză: "Cârdășie generală a autorităților. Toți tac" - VIDEO

Pizza. Cel mai trist urs polar din lume. Și-a câștigat această titulatură din cauza unor oameni fără suflet care îl țin captiv într-un mall din Beijing doar pentru distracția celor mici și pentru ca adulții să se fotografieze cu el.

Sănătatea mentală a marelui alb s-a deteriorat grav în ultimul timp. Cui îi pasă? Sigur nu proprietarilor de la mall care urmăresc doar umplerea buzunarelor cu bani. Din fericire, 50 de organizaţii chineze au cerut în scris autorităţilor să dea dovadă de compasiune față de bietul animal și au prezentat un milion de semnături ale cetățenilor din întreaga lume pentru a susţine această cauză. Iubitorii de animale vor un singur lucru: eliberarea lui Pizza!

În clipul video, se poate vedea cum ursul polar se învârte prin spațiul închis, balansându-și capul neîncetat, cu ochii foarte triști, în timp ce copiii bat în geam pentru a-i atrage atenția.

Senatorul Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a spus, contactat de DC News, că nu doar în China sunt astfel de cazuri tragice, ci și în România cu mențiunea că autoritățile nu ridică un deget pentru salvarea celor care nu cuvântă.

"Și noi, în România, avem cazuri asemănătoare, iar autoritățile nu iau nicio măsură deși am sesizat Poliția Animalelor și Ministerul Mediului. Autoritățile cunosc această situație. Este vorba despte șapte urși care sunt în captivitate in Fântânele (Arad). De asemenea, mai este un urs - Baloo - în stațiunea Straja din Hunedoara. Autoritățile nu iau nicio măsură, deși Legea 9 din 2008 (legea Marinescu) sancționează astfel de fapte cu amendă penală și închisoare de până la un an și confiscarea animalului. Cu toate acestea, autoritățile arată că nu le pasă. Sper să ia măsuri măcar în al doisprezecelea ceas. Este o cârdășie generală a autorităților", a spus senatorul Marius Marinescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel