Imagini apocaliptice. Cratere uriașe înghit mașini și oameni - Galerie Foto

Par imagini rupte dintr-un scenariu apocaliptic, însă au devenit o realitate zilnică pentru locuitorii unui oraș din estul Rusiei. Locuitorii orașului Samara trăiesc cu teama că pâmântul de sub picioarele lor se poate transforma oricând într-un crater care lasă dezastru în urma lui. În ultimele săptămâni, gropile uriașe au înghițit mașini și autobuze. Daily Mail scrie că gropile au luat cel puțin o viață. Cetățenii au semnat o petiție pentru a determina autoritățile să ia măsuri urgente.

Dolinele sunt hazarde obișnuite în zonele miniere. Ele sunt rezultatul a ceea ce numim procese carstice, care apar atunci când un strat de rocă, precum calcarul, este dizolvat de apa acidă. Precipitațiile se infiltrează în sol, absorb dioxidul de carbon și reacționează cu vegetația în descompunere. Ca urmare, apa care ajunge în rocă este acidă. Colapsul suprafeței se poate întâmpla brusc sau după câteva ore. Ploile abundente sau sistemele de drenaj slabe pot declanșa un colaps. 

VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

Primarii își aleg partidul. Ce spune Bogdan Chirieac

Anca Murgoci / 28 aug, 12:49

Victor Ponta

POLITICĂ

Victor Ponta a anunțat joi că primarii vor avea 45 de zile termen de opțiune pentru un partid sau altul. Premierul a făcut referire la o situație "asemănătoare" cu cea din 2006, când guvernul Boc le-a dat un termen de 45 de zile primarilor să treacă la ce partid doresc înainte de intrarea în vigoare a legii care urma să le interzică plecarea din partid.

TOP STIRI CELE MAI...

Romprest

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet