Imagini apocaliptice. Cratere uriașe înghit mașini și oameni - Galerie Foto

Par imagini rupte dintr-un scenariu apocaliptic, însă au devenit o realitate zilnică pentru locuitorii unui oraș din estul Rusiei. Locuitorii orașului Samara trăiesc cu teama că pâmântul de sub picioarele lor se poate transforma oricând într-un crater care lasă dezastru în urma lui. În ultimele săptămâni, gropile uriașe au înghițit mașini și autobuze. Daily Mail scrie că gropile au luat cel puțin o viață. Cetățenii au semnat o petiție pentru a determina autoritățile să ia măsuri urgente.

Dolinele sunt hazarde obișnuite în zonele miniere. Ele sunt rezultatul a ceea ce numim procese carstice, care apar atunci când un strat de rocă, precum calcarul, este dizolvat de apa acidă. Precipitațiile se infiltrează în sol, absorb dioxidul de carbon și reacționează cu vegetația în descompunere. Ca urmare, apa care ajunge în rocă este acidă. Colapsul suprafeței se poate întâmpla brusc sau după câteva ore. Ploile abundente sau sistemele de drenaj slabe pot declanșa un colaps. 

VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

Mărturie pilot: Dacă eram în cabina Germanwings, luptam fizic cu copilotul

Ion Voicu / 28 Martie, 11:51

INTERNAȚIONAL

Ar fi reușit pilotul Germanwings, să îl oprească pe Andreas Lubitz, dacă nu părăsea cabina? Ce poate face un pilot când colegul de manșă încearcă să prăbușească intenționat avionul?

TOP STIRI CELE MAI...

divahair.ro

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet