Imagine-simbol a dezastrului provocat de inundații

O imagine realizată recent cu lacul de acumulare Brădișor, de pe râul Lotru, captează dramatic dezastrul produs de inundațiile din ultimele zile din sud-vestul României.

 

Lacul Brădișor de pe râul Lotru oferă acum un tablou sfâșietor, întreaga suprafață a apei fiind plină de lemne luate de șuvoaie din gaterele distruse și de zeci de bucăți din ceea ce nu demult erau casele oamenilor, scrie stirileprotv.ro. Chiar și cisterne cu motorină au ajuns acum în lacul de acumular, smulse de pe șosea de furia apelor.

Între toate aceste rămășițe, un acoperiș ce a rămas aproape întreg evocă drama celor care și-au văzut agoniseala de-o viață distrusă în aceste zile când România a fost sub cod roșu.

Din păcate, pericolul de inundații în sud-vestul țării nu a trecut, râuri din opt județe — Olt, Teleorman, Argeș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Vâlcea și Timiș — aflându-se sub Cod roșu de inundații în continuare. 

De asemenea, hidrologii au emis, joi, o nouă avertizare Cod galben, valabilă până joi seară la ora 22,00, vizând creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pentru bazinele râurilor Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel