Urmărește emisiunea live


Ilie Sârbu, mesaj către PSD și UNPR la sfârșit de sesiune parlamentară

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a transmis o scrisoare colegilor din coaliție, acum la sfârșit de sesiune parlamentară, scrisoare pe care o redăm integral.

"Doamnelor şi domnilor senatori,

Stimaţi colegi,

La finalul acestei sesiuni legislative îmi face plăcere să vă adresez cele mai sincere mulţumiri pentru sprijinul ferm pe care l-aţi acordat atât grupului nostru senatorial, cât şi Partidului Social Democrat, în activitatea parlamentară.

Ştiu că aţi muncit din greu pentru a asigura bunele rezultate ale acestei sesiuni legislative, februarie – iunie 2015, şi sper că ştiţi cât de mult apreciez efortul dumneavoastră. 

Îmi exprim convingerea că această sesiune parlamentară și-a atins obiectivul principal, acela de a promova propuneri legislative importante şi susţinerea guvernului în aplicarea programului de guvernare.

Graţie unei colaborări eficiente dintre parlamentarii PSD şi UNPR, cât şi PC şi PLR, am reuşit să adoptăm măsuri de relaxare fiscală şi creştere economică, astfel încât să obţinem o mai bună înţelegere de către societate a importanţei comportamentului unei guvernări eficiente.

Datorită mobilizării dumneavoastră, senatorii social-democraţi şi progresişti şi senatorii liberal-conservatori, a fost posibilă adoptarea şi votarea de către Senat şi, în alte situaţii, de către ambele Camere, a unor priorităţi legislative aflate pe lista Guvernului României.

Citește și: Ilie Sârbu: Nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SIE este ilegală, iar PSD nu o va vota. Ce prevede Legea SIE

Fac referire, în special, la Codul Fiscal, un veritabil motor al relansării economice, care va avea şi un impact considerabil în diminuarea evaziunii fiscale, prin relaxarea fiscală la toate orizonturile, dar şi la Codul Silvic, o iniţiativă legislativă care va avea un impact notabil pentru dezvoltarea durabilă a ţării noastre.

De asemenea, au fost adoptate cu succes de către majoritatea noastră din Senat proiecte care prevăd: programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, incubatoarele de afaceri, protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, statutul poliţistului şi poliţiei judiciare, protecţia maternităţii la locurile de muncă, registrul agricol sau măsurile de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, ori piaţa de capital, obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele electronice de marcat, pensiile militare de stat, sprijinul financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase, combaterea violenţei în familie, măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale.

Ţin să vă mulţumesc, în mod special, pentru respectarea deciziilor luate de comun acord în cadrul ședințelor de grup cu privire la problemele şi situaţiile care au angajat linia politică a coaliţiei de guvernare în aspecte  esenţiale ale vieţii politice, economice şi sociale. Mulţumesc, de asemenea, tuturor membrilor grupului nostru pentru votul contra moţiunii de cenzură şi a celor trei moţiuni simple - din domeniul sănătăţii, agriculturii şi muncii - iniţiate de opoziţie în această sesiune.

Rezultatele muncii noastre sunt considerabile şi, cu siguranţă, vor avea un impact major în ghidarea traseului politic pe care îl are grupul nostru în perioada care urmează.

Transmit calde mulţumiri şi celor care au ales un traseu comun cu al grupului nostru şi au învestit cu încredere acţiunile pe care ni le-am propus, mărind astfel ponderea coaliţiei PSD-UNPR-PC-PLR pe scena politică.

Poziţia parlamentarilor noştri a fost fermă şi clară şi sper că va fi la fel în continuare. De asemenea, poziţiile publice pe care le-aţi exprimat în sprijinul apărării independenţei instituţiilor statului şi faţă de Guvernul Ponta au întărit coeziunea grupului. Ca întotdeauna, este minunat să ştiu că putem conta pe dumneavoastră pentru a merge mai departe.

Consider că angajamentul pe care l-am luat împreună la Sinaia s-a materializat într-o colaborare mai bună şi o comunicare internă mai eficientă care au îmbunătăţit considerabil imaginea noastră publică.

Vă mulţumesc încă o dată pentru tot ceea ce faceţi atât pentru unitatea grupului nostru, cât şi pentru PSD şi Guvernul Ponta.

În final, sper ca şi în viitoarea sesiune legislativă să continuăm cu aceeaşi forţă şi coeziune această colaborare politică pentru a face faţă următoarelor provocări de pe scena publică: alegerile locale şi parlamentare din 2016.

Vă doresc o vacanţă parlamentară plăcută!

Cu considerație,

Senator Ilie Sârbu

Lider Grup PSD"  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel