ICO, amendă uriașă dată unei companii telecom: Este un avertisment pentru alții

Organizația britanică pentru respectarea drepturilor de confidențialitate (ICO) a amendat compania de telecomunicații Talk Talk cu 400.000 de lire sterline pentru că a permis o breșă de securitate în urma căreia au fost compromise anul trecut datele personale a 157.000 de utilizatori, scrie BBC News.

Talk Talk nu a luat măsuri de protecție cibernetice suficiente permițând unui hacker să acceseze cu ușurință datele clienților, menționează ICO, într-un comunicat remis BBC, scrie Agerpres.

Investigația desfășurată de ICO a scos la iveală faptul că atacul asupra companiei desfășurat în luna octombrie a anului trecut ar fi putut fi împiedicat dacă cei de la Talk Talk ar fi luat măsuri de bază pentru a proteja informațiile clienților, arată ICO într-un comunicat.

Atacul cibernetic a avut loc în perioada 15-21 octombrie și a condus la expunerea datelor a 156.959 de clienți ai companiei telecom, incluzând nume, adrese, date de naștere, numere de telefon și adrese email.

[citeste si]

Potrivit ICO, în cazul a 15.656 de cazuri hackerul a accesat și detaliile de conturi bancare ale utilizatorilor.

Este cea mai mare amendă acordată de ICO pe teritoriul Marii Britanii vreodată, limita maximă pentru astfel de amenzi fiind stabilită la 500.000 de lire. Contactați de BBC, cei de la Talk Talk s-au declarat dezamăgiți de amendă pentru că ei susțin că au cooperat pe deplin pe durata investigației cu ICO. Amenda record pe care am dat-o este un avertisment pentru alții pentru că securitatea cibernetică nu este o chestiune IT, ci este o chestiune care trebuie discutată în sala de ședință. Companiile trebuie să fie vigilente, a spus Elizabeth Denham, comisar pentru informație la ICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel