ICE BUCKET CHALLENGE poate fi FATALĂ. Cum îi poate ucide GĂLEATA CU GHEAȚĂ pe cei care acceptă PROVOCAREA "ICE BUCKET"

Foto: time.com
Foto: time.com

Campania "ICE BUCKET CHALLENGE" s-a răspândit în lumea întreagă, iar tot mai mulți oameni acceptă să își toarne pe cap celebra găleată cu apă rece și gheață. Medicii avertizează însă că cei care acceptă provocarea "ICE BUCKET" își pun viețile în pericol.

Citește și: Traian Băsescu a primit "Ice Bucket Challenge". Cine l-a provocat

Doctorul Stephen Wealthall, din Noua Zeelandă, susţine că participanţii la campania "Ice Bucket Challenge" riscă să moară, deoarece expunerea bruscă a capului şi a feţei la apă rece poate declanşa "reflexul de scufundare", care determină oprirea respiraţiei.

"Aruncarea cu apă rece pe neaşteptate pe cap este un pericol extrem. Există posibilitatea ca unii oameni să moară, chiar dacă nu imediat. În cele mai multe cazuri, respiraţia revine la normal după ce capul nu mai este acoperit de apă rece. Dar există şi posibilitatea să se producă reflexul de scufundare, de protejare a căilor respiratorii şi închidere a laringelui şi încetinire a ritmului cardiac. Afectaţi pot fi şi cei care au probleme cardiace, existând posibilitatea unor atacuri de cord", a explicat Stephen Wealthall, citat de unica.ro.

În sprijinul spuselor sale vine şi cazul neo-zeelandezului Willis Tepania, în vârstă de 40 de ani. Acesta a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce îşi turna pe cap o găleată cu apă rece și gheaţă.

Vezi și: Provocări ICE BUCKET care au eșuat - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel