Hurezeanu: Băsescu, președinte-scorpion în fază patetic-emoțională

Analistul politic Emil Hurezeanu a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că președintele Traian Băsescu a ales un moment nepotrivit în care să-l atace pe Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova, care și-a atras în numărate rânduri criticile șefului statului pentru prietenia sa cu omologul român, Victor Ponta.

"Ceea ce nu mi-a convenit cel mai puțin este că domnul Băsescu – care este un sprijinitor, uneori în fază patetic-emoțională al Republicii Moldova – n-a pierdut ocazia să își aducă aminte că Leancă și cu Ponta s-au întâlnit, sfidându-l pe el, de mai multe ori. Uneori nu se potrivește, nu suntem în momentul ăsta”, a apreciat Emil Hurezeanu, în „Jurnalul de Seară”.

Iurie Leancă „este premierul pro-european al unei țări aliate și prietene, care nu are nevoie de critici suplimentare sau de memoria necruțătoare a unui președinte-scorpion, care nu uită nimic, care își aduce aminte și te înțeapă”.

Emil Hurezeanu a apreciat că președintele Traian Băsescu avea de ales. „Ori ții cu Moldova și ne gândim la Republica Moldova, țară suverană și prietenă, și înghiți și povestea cu Leancă, ori n-o mai pomeni”, a conchis jurnalistul.

Traian Băsescu a spus, miercuri, în cadrul unei declarații de presă susținută la Palatul Cotroceni, că "nu va folosi nimănui dacă premierul Leancă va mai face câteva plimbări pe la Bucureşti şi, împreună cu Victor Ponta, atacă preşedintele". "Leancă ar fi bine să aibă grijă care este relaţia cu Federaţia Rusă", a adăugat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel