Hurezeanu analizează amenințarea cu RĂZBOIUL din partea Moscovei

emil_hurezeanu
emil_hurezeanu

Jurnalistul Emil Hurezeanu a analizat, la Digi 24, amenințarea "gravă" cu războiul venită din partea ministrului rus de Externe.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că, dacă interesele ţării sale în Ucraina vor fi atacate, Rusia va răspunde ca în Georgia, în 2008, când a trimis tancuri în această ţară din Caucaz. 

VEZI și: Lavrov acuză Kievul că "încalcă flagrant" Acordul de la Geneva

"Cred că este vorba despre o amenințare retorică, gravă, dar imposibil de pus în aplicare, pentru că asta declanșează un întreg proces. Orice intervenție în Ucraina urcă spirala și cred că rușii nu au acest interes acum. Cred că ei insistă cu presiunile asupra situațiilor conflictuale din orașe est-ucrainene, fixează raza de amenințare în direcția Republicii Moldova prin Transnistria... Au legat posibilitatea secesiunii Transnistriei, după cererea politicienilor locali de unire cu Rusia, și autodeclararea Republicii Odessa. Dar nu cred că conducerea Rusiei e în situația de a escalada operațiuni militare, pentru că trecerea frontierelor Ucrainei – cu ce? cu tancuri, cu blindate, cu avioane – presupune încălcarea unor frontiere și mai legitime decât cele ale Crimeei. E greu de crezut că se va întâmpla asta", a declarat analistul Emil Hurezeanu în emisiunea „Jurnalul de Seară" de la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel