Hrebenciuc îi răspunde lui Ghiță. Reacție fermă a lui Ponta

Foto: esibian.ro
Foto: esibian.ro

Veteranul pesedist Viorel Hrebenciuc a declarat că demisionează din Parlament, dar nu și din Partidul Social Democrat, și că în 2016 plănuiește să revină în Legislativ. Deputatul PSD Sebastian Ghiță a cerut luni seară ca Viorel Hrebenciuc și Dan Șova să fie suspendați din partid.

"Am decis să demisionez, vreau să-mi păstrez demnitatea așa cum am făcut-o toată viața. Încă un lucru vă spun: nu mă răzgândesc. Din partid nu plec, aștept ca plenul să se reunească luni ca demisia să devină efectivă. Sunt la dispoziția procurorilor și acum, că nu am imunitate. (...) Nu am vorbit cu nimeni din partid, este propria mea decizie", a spus Hrebenciuc, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a adăugat că nu este dezamăgit de situația în care se află și se simte "foarte tare psihic".

Deputatul Sebastian Ghiță a cerut luni suspendarea lui Șova și Hrebenciuc pe motiv că nu au respectat regula de partid care interzicea jocurile interne pentru succesiunea la șefia PSD. Referitor la solicitarea lui Sebastian Ghiță, premierul Victor Ponta a arătat marți că deputatul nu vorbește în numele PSD. "Domnul Sebastian Ghiţă vorbeşte în numele lui, nu în numele PSD şi nici al meu. Nu are nicio calitate să vorbească în numele meu sau al PSD", a declarat Ponta.

Ghiță dinamitează PSD: Cer suspendarea lui Șova și Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc a susținut că nu a încălcat niciun fel de normă de partid prin discuțiile pe care le-a avut cu Dan Șova, acestea fiind "discuții pe care le faci la cafea". Nu am făcut nici presiuni asupra lui Șova, a completat el.

"Am încredere în justiție iar după 18 ani nu-mi este ușor (să plece din Parlament — n.r.), dar în viață este un moment clar. În 2016, revin", a menționat Hrebenciuc.

El a spus că procurorii nu au motiv să se ducă la el acasă, pentru că așa cum s-a prezentat la audieri de câte a fost nevoie, se va prezenta și acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel