Horia Georgescu - Eugen Nicolicea, contre în direct la TV

Președintele ANI, Horia Georgescu, și ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, s-au contrat miercuri seară, în direct la B1 TV.

Eugen Nicolicea l-a contrat pe Horia Georgescu, după ce șeful ANI l-a acuzat că vrea să taie din puterile Agenției Naționale de Integritate.

Horia Georgescu: Domnul Nicolicea a inițiat o lege care să taie din puterile ANI.

Eugen Nicolicea: L-am chemat pe Horia Georgescu la Comisii să ne explice ce înseamnă demisionat de drept. Nu a vrut să vină. A trimis niște hârtii. Îl întreb și acum ce înseamnă, să ne explice. Știe? De ce nu ați vrut să veniți? L-am chemat la consultări și nu a vrut să vină.

Președintele ANI a reiterat că Parlamentul a continuat să încerce reducerea puterilor Agenției, prin diferite modificări legislative (unele inițiate și susținute chiar de Eugen Nicolicea), iar în cazul în care modificarea nu reușea, contesta la CCR, doar pentru a tergiversa punerea în aplicare a deciziilor definitive și irevocabile a ÎCCJ.

Vezi și: Georgescu (ANI): Raportul MCV remarcă "în mod clar" ...

Horia Georgescu a mai spus că un prim semn de bunăvoință ar putea fi modul în care Parlamentul va acționa în cazul deputatului Petre Roman, pe numele căruia există o decizie definitivă și irevocabilă care menține un raport de incompatibilitate al ANI rămas definitiv. De asemenea, el a remarcat menținerea în Comisiile Juridice ale Parlamentului a unor oameni care au fost condamnați definitiv.

Eugen Nicolicea a răspuns că el nu vede nici o problemă în cazul parlamentarilor care nu au fost în incompatibilitate în exercițiul mandatului, conform stiripesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel