Hipermarketuri, închise în weekend. Nicolae Robu, către liberali: Opriți-vă!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, îi atacă pe colegii săi din PNL care au lansat ideea închiderii supermarketurilor în zilele de sâmbătă și duminică.

Nicolae Robu spune că este de neacceptat ca acest lucru să se întâmple și mărturisesște că este stupefiat de propunerea făcută. 

"LĂSAȚI SUPERMARKETURILE ÎN PACE!

Aflu cu stupoare că niște parlamentari -și, culmea: cică liberali!- vor să închidă supermarketurile sâmbătă după-amiază și duminică toată ziua și, în plus, să le interzică existența pe raza orașelor și chiar și în afara acestora, la distanțe de până la 5 Km. Motivația acestui demers se spune că ar fi grijă față de producătorii agro-alimentari autohtoni, ba mai mult și grijă față de cumpărători, care, în inconștientă lor, dacă au supermarketuri la îndemână, își irosesc și-așa prea puținul timp liber prin ele, în loc să facă altceva!

Oameni buni, opriți-vă! Cum vă permiteți voi să stabiliți în locul meu de unde și când să-mi fac cumpărăturile?! Mă împiedică cineva acum, să refuz oferta supermarketurilor și să cumpăr de la buticul din cartier sau din piață -chipurile de la producătorii agro-alimentari autohtoni!-? Ba chiar fac asta, de câte ori consider că este mai convenabil pentru mine așa -multicriterial privind lucrurile-, după cum adesea nu fac, pentru că, din nou multicriterial privind lucrurile, îmi convine mai mult să recurg la supermarket. Chiar nu e limpede, după atâtea experiențe istorice triste de dirijism, că numai competiția liberă, legea cererii și ofertei, pot așeza lucrurile corect? Producătorii agro-alimentari autohtoni trebuie protejați nu prin înlăturarea concurenților lor, ci prin construirea de piețe agro-alimentare moderne, civilizate, atractive și pentru ei și pentru cumpărători, plasate la îndemână acestora și cu suficiențe locuri, respectiv prin spulberarea celebrelor mafii jegmanitoare", este mesajul transmis de Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Mai mulți deputați ai PNL propun ca hipermarketurile să fie închise în fiecare duminică și în zilele declarate sărbători legale. Deputații PNL Ioan-Cristian Chirteș, Tinel Gheorghe, Dumitru Gireadă, Vasile Iliuță, Nini Săpunaru, George Scarlat și Costel Șoptivă vor modificarea și completarea legii 321/2009.

VEZI ȘI: Hipermarketuri închise duminica, propunerea unui grup de deputați PNL. SONDAJ DCNEWS: Votează și tu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel