Hillary Clinton șochează Casa Albă: a dat de pământ cu Obama

Fostul secretar de stat Hillary Clinton a fost surprinzător de critică cu președintele Barack Obama într-un interviu pentru The Atlantic. Ea a declarat că ascensiunea jihadiștilor se datorează eșecului politicii externe a președintelui Obama în Siria și Irak.

Hillary Clinton, potențial candidat la prezidențialele din 2016, a criticat dur politica externă a președintelui Obama și sloganul său "Nu face lucruri stupide", sugerând că liderul american nu a fost destul de agresiv în a afirma rolul SUA în lume.

"Marile națiuni au nevoie de principii de organizare, iar 'nu face lucruri stupide' nu este un principiu organizațional", a spus Clinton, o frază de natură să ridice sprâncene la Casă Albă.

"Faptul că nu a ajutat la construirea unei armate credibile cu cei care s-au aflat la originea manifestaţiilor împotriva (preşedintelui Bashar) al-Assad - între ei se aflau islamişti, laici şi tot ceea ce se află între cele două (categorii) - a creat un gol pe care jihadiştii l-au umplut astăzi", a declarat Clinton.

Ofensiva lui Clinton este pusă de comentatorii americani pe seama unor calcule politice precise ale fostului secretar de stat. 

Washington Post, de exemplu, scrie că Hillary Clinton și-a permis criticile fără precedent deoarece nu se teme de competiția internă din Partidul Democrat pentru că, pur și simplu, aceasta nu există. 

Totodată, cotidianul american notează că Hillary Clinton,  a cărei candidatură la președinție este doar o formalitate, vrea ca oamenii să-și amintească faptul că ea nu a fost mereu de acord cu Obama, președintele american care în prezent e mai impopular ca niciodată.

Hillary Clinton, palmă usturătoare pentru UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel