Herta Muller îl compară pe Putin cu Ceaușescu: Mă dezgustă

Scriitoarea de orgine română Herta Muller, laureată a premierului Nobel pentru literatură, descrie în termeni foarte caustici regimul Vladimir Putin, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt.

Herta Muller afirmă că Putin folosește în Ucraina aceleași tactici precum în Osetia, Abhazia și Transnistria. "Ucraina nu poate scăpa din această îmbrățișare. (Putin) vrea să distrugă Ucraina, ăsta este scopul. Cu hărțuire zilnică, refuzul de a livra gaz, distrugerea infrastructurii, cu moartea a mii de ucraineni". 

Scriitoarea crede că președintele Rusiei încearcă să ruineze Ucraina pentru că a îndrăznit să se uite spre Vest, dorință izvorâtă atât din puterea, cât și din slăbiciunile liderului de la Kremlin.

"Cred că slăbiciunile și puterea nu sunt în contradicție. Cultul personalității presupune putere și slăbiciuni. Este un amestec între încredere fără margini și putere fără margini. Presupusa omnipotență se naște din această autocrație oribilă. Știu asta din România lui Ceaușescu. Nimeni nu-i contrazice mediul. El ia toate deciziile. Doar adună în jurul său persoane familiare, prieteni vechi, unul mai incompetent decât celălalt", a declarat Herta Muller.

Herta Muller a reiterat o remarcă mai veche, conform căreia Vladimir Putin o dezgustă.

"Da, politica lui îmi provoacă greață. Îmi creează un sentiment de umilire personală. Îmi insultă mintea. Ne insultă mereu cu aceeași îndrăzneală. A fost prins cu minciuna de 100 de ori deja, este demascat cu fiecare minciună, dar minte oricum", a mai declarat scriitoarea.

Victoria Nuland, declarație fără precedent la Washington: Rusia a invadat Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel