Hei, Mister! De ce este importantă poza greșită a guvernului Cioloș

Prima fotografie oficială a Executivului a fost o gafă,  nu ai cum susține contrariul fără să fii orbit de pasiune politică. Mai mult ca sigur, greșeala nu poate fi imputată premierului. În ritmul frenetic al ultimei săptămâni, este aproape exclus ca Dacian Cioloș să fi avut timp pentru a aproba postarea pozei de grup pe site-ul www.gov.ro. Sunt de acord cu analiștii care susțin că important este fondul, nu forma în care s-a prezentat Executivul.

 

Totuși, există trei argumente pentru a justifica importanța acestei imagini:

  1. Arată că avem un guvern cu prea multe portofolii, că sunt prea mulți miniștri, dacă nu încap pe cele două trepte ale podiumului și a trebuit să-i așeze pe trei rânduri.
  2. Transmite un mesaj non-verbal mai puternic decât o mie de cuvinte. Mesajul ”suntem un guvern de experți, de tehnicieni care știu ce fac” este la ani lumină de imaginea transmisă de acest fail. Generația Facebook sancționează greșelile divelor care își fac câte un selfie în care se vede și colacul de la WC. Mi-e greu să cred că au folosit un aparat cu declanșare automată, ceea ce mă duce cu gândul la punctul 3 .
  3. Ridică întrebarea: în ce atmosferă se lucrează la vârful Administrației? Una de frică/ servilism, sau una în care expertiza și inițiativa sunt luate în considerație? Pentru a explica acest punct, amintesc  un moment din timpul vizitei oficiale efectuate de Ion Iliescu în Japonia.

La întâlnirea președintelui cu Maiestatea Sa Imperială Akihito,  un fotoreporter s-a adresat direct ”Împăratului ceresc”: Hei, Mister! Mister! Garda imperială și demnitarii au înlemnit. Tehnicianul n-a avut nicio apăsare. Împăratul nu ieșise bine în poză, i-a făcut semn să mai stea odată.

Așa era atmosfera, în acei ani când libertatea valora mai mult decât eficiența sau disciplina.  

Faptul că omul din spatele camerei nu a avut curaj, astăzi, să strige: Hei, Mister Iohannis, Hei Mister Cioloș, spune ceva despre modul în care au evoluat lucrurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel