Urmărește emisiunea live


Harta României, între PSD și PNL, după alegerile locale: Unde se face diferența

România e împărțită între roșu și galben, după alegerile locale, într-un aparent echilibru. 

România se împarte între PSD și PNL. Este o împărțire echilibrată, chiar dacă la București s-a văzut o înfrângere clară a PNL. PSD domină în Moldova și Muntenia, iar PNL în Transilvania. Însă, după cum arată harta Infopolitic, această "dominație" nu este una totală. PNL are primari și în sud, dar și în est, cum PSD are primari și-n județe din Ardeal sau Satu Mare. 

Chiar dacă scorurile PNL și PSD sunt apropiate în țară, PSD a obținut 50% la CJ în 36% din localități, iar PNL a obținut 50% în 18% din localități. Potrivit Infopolitic, PNL a obținut sub 10% în 11% din localități, iar PSD în doar 6%. În plus, acolo unde a câștigat, PSD s-a remarcat în 53% din cazuri o diferență de peste 25%. La PNL, în 40% din cazuri regăsim această diferență. 

(w670)

UDMR este puternică în zone precum Bihor, Satu Mare și Sălaj, ceea ce indică o susține importantă, iar scenariile că ar obține sub 5% la alegerile parlamentare ar fi nerealiste. ALDE a făcut o surpriză în țară, are putere, ceea ce conturează ideea unui scor bun la alegerile parlamentare. PMP are o bază pentru alegerile din toamnă, dar mult mai mică decât așteptările. ALDE stă mai bine în teritoriu decât PSD. 

VEZI AICI STUDIUL COMPLET INFOPOLITIC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel