Hanako, povestea unei cățelușe care confirmă măcelul câinilor maidanezi din România

Hanako este o cățelușă adoptată din România și care acum se află în Japonia. Povestea ei a fost scrisă de Claudia Sumiya și a apărut la Editura Integral cu titlul: "Numele meu este Hanako. Aventurile unei cățelușe din București ajunse în Japonia".

Senatorul Marius Marinescu, preşedinte de onoare al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, a scris prefața cărții. Vă prezentăm mai jos:

(w670)

'Soții Claudia și Haruya Sumiya sunt modele de bunătate și sensibilitate. Au parcurs zeci de mii de kilometri în drumurile lor din Japonia până în România, pentru salvarea câinilor fără stăpân, în timp ce 90% dintre români, spre rușinea lor, au asistat pasivi la măcelărirea a peste 300.000 de câini.

Etalon pentru iubitorii de animale, cartea se adresează tuturor vârstelor; are și candoare, și caracter educativ, și multă înțelepciune. Dacă au inimă, în paginile ei se regăsesc oameni din toate categoriile sociale. Judecata de valoare a doamnei Claudia Sumiya este imbatabilă: „Într-adevăr, toți cei care se ocupă să omoare câinii, de la președinte până la hingherul de rand, sunt oameni cu mintea contorsionată".

Devotați unei cauze nobile, soții Sumiya i-au salvat de la un sfârsit iminent și îngrozitor pe cățelușa Fetița din România, pe motanul Sultan din Turcia și pe câinele Sheba din Japonia. Grija lor și a iubitorilor de animale s-a îndreptat și spre eroul Takeshi Koizumi, condamnat la moarte pentru vina de a-și fi răzbunat cel mai loial prieten, câinele Chiro, ucis de hingheri, cu bestialitate. Cu siguranță, familia Sumiya este binecuvantată cu multă fericire, pentru că iubirea revărsată către un animal se întoarce înzecit spre cel care-l iubește necondiționat.

(w670)

Închei prin a-i felicita pe cei doi autentici iubitori de animale și scriitori remarcabili, care ne dau permanent lecții de viață: „Iubim oamenii , de aceea cei mai inteligenți dintre ei spun că noi suntem cei mai buni prieteni ai lor". Vă mulțumim că existați!', a scris Marius Marinescu.

[citeste si]

„Fetița" este o cățelușă maidaneză din București, care supraviețuiește mai multor asalturi ale hingherilor și, într-un final imprevizibil, ajunge în Japonia, adoptată de familia Claudia Golea (romancieră) - Haruya Sumiya (traducător).

(w670)

La Maebashi, Fetița devine Hanako și povestea ei, 100% reală, confirmă măcelul câinilor maidanezi din Romania.

CLAUDIA GOLEA-SUMIYA a studiat la București și Tokyo, trăind în Africa, Franța, Thailanda, Japonia. A publicat romanele: Planeta Tokyo (1998), Tokyo by night (2000), Vară în Siam (2004), French Coca-Cola (2005), Flower-Power Tantra (2007), În numele câinelui (2013).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel