Hăineală, propusă secretar de stat de ministrul Justiției

Oana Schmidt-Hăineală, Constantin Sima şi Sofia Mariana Moţ vor fi propuşi secretari de stat în Ministerul Justiţiei de către ministrul Florin Iordache.

Florin Iordache a confirmat informația pentru Agerpres. 

CSM a decis în 5 ianuarie să o detașeze pe Oana Schmidt-Hăineală în cadrul Ministerului Justiţiei. Ea și-a intrat în rol în 7 ianuarie pentru o perioadă de 3 ani. Axa Hăineală- Ghica- Danileț a fost aspru contestată de USL. Mona Pivniceru, ministru al Justiției în Guvernul Ponta, spunea, în 2013, că ”doamna Hăineală este preşedintele CSM, în mod regretabil aş putea adăuga”, contestând numirea unui procuror în fruntea CSM. 

Miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât detaşarea procurorului Constantin Sima la Ministerul Justiţiei. Constantin Sima urmează să îşi desfăşoare activitatea la Ministerul Justiţiei pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

Totodată, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, miercuri, detaşarea în cadrul Ministerului Justiţiei a magistratului Sofia Mariana Moţ, judecător la Curtea de Apel Craiova, pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel