Guvernul decide soarta rezidenților. Cum se face repartizarea

Rezidenţii în medicină, medicină dentară şi farmacie îşi pot alege, de anul acesta, repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere, informează Guvernul. 

Potrivit unui comunicat al  Guvernului, pentru a putea pune la dispoziţie medicilor rezidenţi din România o paletă mai largă de opţiuni în ceea ce priveşte rezidenţiatul, Ministerul Sănătăţii a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură şi interfaţă de afişare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenţilor.

"Ministerul Sănătăţii a actualizat anul acesta metodologia concursului naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenţi pot alege, în funcţie de punctajul obţinut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel naţional. Până în prezent, rezidenţii susţineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul şi puteau opta doar pentru locurile şi posturile disponibile în centrul de concurs şi centrul arondat acestuia", se arată în comunicat.

Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfaţă şi de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenţilor folosit de către Ministerul Sănătăţii, iar candidaţii pot beneficia de o metodă clară şi eficientă de prezentare a informaţiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecţie şi de repartizare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel