Guvernul Cioloș, prima remaniere. Scena politică ia foc

Dacian Cioloș a făcut, în ultima săptămână, mai multe vizite în ministere. Premierul s-a întâlnit separat cu mai mulți miniștri, a discutat cu președintele, iar surse din PNL au confirmat pentru DCNews că se pregătește o remaniere de guvern.

UPDATE: Ultimele informații arată că ar urma să fie schimbat și ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, dar și ministrul pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu. Chestorul Petre Tobă nu va fi schimbat de la Interne. În schimb, ministrul Educației, Adrian Curaj, va fi ținut sub observație. 

UPDATE: Potrivit ultimelor informații ar urma să fie schimbați Raluca Prună de la Justiție și Cristina Palmer de la Mediu, Ape și Păduri. 

Informațiile despre această mișcare nu sunt cunoscute și nici discutate la nivelul partidului, doar liderii din vârful PNL având contact cu premierul. Ca urmare circulă mai multe ipoteze.

În PSD se știe că Dacian Cioloș ar căuta câțiva miniștri, dar nu se recunoaște că ar fi avut loc contacte cu guvernul pentru ca partidul să susțină vreun tehnocrat sau altul, la schimb cu voturi în Parlament. Pesediștii cu care am discutat spun, mai în glumă mai în serios, că Dacian Cioloș este silit să înlocuiască miniștrii care au venit de la Bruxelles, fiindcă aceștia au dat de greu și au decis să renunțe la ”concediul” petrecut în România pentru a se întoarce la post.

[citeste si]

Este posibil ca în centrul schimbării să se afle intenția lui Cioloș de a scăpa de miniștrii cu probleme de imagine, dar premierul va adăuga chestorului Tobă și Elisabetei Lipă alte două-trei nume. 

Unii analiști iau în calcul refacerea majorității parlamentare, care ar putea avea loc în februarie, odată cu alegerea președintelui Senatului. PNL ar avea nevoie de UNPR pentru a-l debarca pe Tăriceanu. Astfel, pentru a putea negocia câteva posturi, s-ar face locuri libere în guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel