'Guvernare prin teroare'. Un ministru PSD se revoltă: Nu poți pretinde...

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, transmite condoleanțe familiei profesorului Khaled al-Asaad și condamnă manifestările teroriste ale militanților Statului Islamic.

"Am aflat cu imensă tristețe, și cu oroare, vestea asasinării brutale a savantului sirian Khaled al-Asaad, arheolog și istoric, care, timp de mai bine de cincizeci de ani, s-a ocupat de cercetarea, prezervarea și punerea în valoare a orașului antic Palmyra. Decapitarea sa și expunerea publică a trupului neînsuflețit fac parte din ceea ce numim "guvernarea prin teroare", practicată de militanții Statului Islamic. Nu poți pretinde că lupți împotriva răului, făcând și mai mult rău. Lumea constată că, în numele libertății și al democrației, tot mai multe grupări violente și fanatizate se războiesc cu moștenirea culturală a umanității, distrug muzee, situri arheologice, îi torturează și îi omoară pe aceia care și-au dedicat viața păstrării acestui capital cultural de neprețuit", transmite ministrul Culturii. 

"Le-a apărat cu prețul vieții sale"

Ionuț Vulpescu adaugă: "Suntem datori să dăm o replică viguroasă celor care și-au făcut program din ștergerea istoriei, culturii și artei. Fără ele libertatea este doar o vorbă în vânt. Anularea identității este un program de dominare, de supunere totală a cetățenilor. Trebuie să punem capăt vandalismului anti-umanist al unor mișcări care pretind să-i dăruiască omului o fericire imanentă, văduvindu-l de tot ceea ce constituie identitatea și bogăția spirituală a existenței sale, dar și de o resursă de dezvoltare deloc de neglijat. Transmit întreaga mea compasiune și sincere condoleanțe familiei profesorului Khaled al-Asaad și îmi exprim speranța că, odată încheiat conflictul civil din Siria, comunitatea internațională, România, ca membru al ei, vor putea contribui la refacerea monumentelor pe care Khaled al-Asaad le-a apărat cu prețul vieții sale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel