Gruparea Boko Haram, dezvăluire. Ce s-a întâmplat cu 219 liceene răpite în aprilie

Boko Haram a negat joi încheierea unui acord de încetare a focului cu autorităţile nigeriene, pe care le acuză de minciună, şi a anunţat că cele 219 liceene răpite la mijlocul lui aprilie la Chibok au fost măritate, potrivit unei înregistrări video obţinute vineri de AFP.

Armata şi preşedinţia Nigeriei au anunţat, la mijlocul lui octombrie, încheierea unui acord de încetare a focului cu Boko Haram, incluzând, în special, eliberarea liceenelor răpite la Chibok.

Dar violenţele nu au încetat după anunţul privind încetarea focului şi noi răpiri au avut loc în nord-estul ţării, teatrul unei insurecţii islamiste care a provocat moartea a 10.000 de persoane în ultimii cinci ani.

Într-o înregistrare video de 12 minute, şeful Boko Haram, Abubakar Shekau, care se exprimă în hausa, a negat încheierea unui acord de încetare a focului cu autorităţile nigeriene.

"Nu am semnat încetarea focului cu nimeni (...), nu am negociat cu nimeni (...), este o minciună", a spus el.

"Nu vom negocia. Ce interes avem să negociem? Allah ne-a spus să nu o facem", a adăugat el.

Şeful Boko Haram mai afirmă că cele 219 liceene răpite la Chibok, în nord-estul Nigeriei, au fost convertite la islam şi măritate.

"Voi nu ştiaţi că cele peste 200 de liceene din Chibok au fost convertite la islam? Ele au memorat două capitole din Coran", a declarat Shekau.

Este pentru prima oară, în peste cinci luni, când Shekau evocă soarta liceenelor răpite la Chibok pe 14 aprilie.

Potrivit unui raport al Human Rights Watch publicat în cursul acestei săptămâni, Boko Haram deţine peste 500 de femei şi tinere, iar căsătoriile cu forţa sunt o practică curentă în taberele acestei grupări islamiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel