GRUIA STOICA, CONDAMNAT la 4 ANI DE ÎNCHISOARE pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ

Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat, joi, pe omul de afaceri Gruia Stoica la patru ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru cumpărare de influenţă în legătură cu o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia.

În acelaşi dosar, avocatul Doru Boştină a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Judecătorii au decis să scadă din pedeapsa lui Gruia Stoica perioada în care acesta a fost reţinut pe o durată de 24 ore, în data de 29 ianuarie 2014, perioada în care acesta a fost arestat preventiv între 30 ianuarie şi 9 mai 2014, inclusiv, precum şi perioada arestului la domiciliu, de la 10 mai 2014 până în prezent. 

Totodată, judecătorii au menţinut măsura preventivă a arestului la domiciliu, în condiţiile în care sentinţa Curții de Apel nu este definitivă şi poate fi contestată.

Gruia Stoica a fost arestat preventiv în acest dosar de corupţie la sfârşitul lunii ianuarie 2014, fiind acuzat de către procurorii anticorupţie de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi promis avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR.

Vezi și: Gruia Stoica, în impas financiar. Vinde 20 de vagoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel