Gregorian Bivolaru rămâne, până la extrădare, în arest în Franţa. Liderii MISA protestează

Magistrații francezi au decis ca Gregorian Bivolaru să rămână în arest. Guru  MISA le-a spus judecătorilor că este cetăţean bulgar, nu român, şi că nu este persoana dată în urmărire de către autoritățile române.

Gregorian Bivolaru a fost prins, vineri, când se deplasa  la un târg de carte din Paris. Poliţiştii români au avut informaţii că liderul MISA părăsise Suedia pentru a ajunge la Paris. În acest moment autoritățile române au demarat procedura extrădării sale.

În momentul arestării, Bivolaru  a încercat să-i inducă în eroare pe oamenii legii prezentându-le un paşaport bulgar fals.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă.

Liderii MISA, protest împotriva arestării lui Bivolaru

Liderii MISA, printr-un comunicat condamnă  autorităţile şi presa pentru modul în care a fost prezentată prinderea lui Gregorian Bivolaru.

"Neîntâmplător, arestarea a fost precedată de un imens tam-tam mediatic cu scopul instigării şi alarmării opiniei publice sub pretextul aberant că Gregorian Bivolaru ar fi... „cel mai periculos infractor din Europa". Printr-o construcţie diabolizantă, plină de ură şi neadevăr, mass-media, susţinută de autorităţi, l-a prezentat ca şi cum ar fi cel mai căutat terorist sau criminal, fiindu-i atribuite fapte şi infracţiuni pentru care în realitate nu a fost condamnat niciodată", transmit cei de la MISA.

"Biroul de presă MISA reamintește că Gregorian Bivolaru a fost condamnat doar pentru „act sexual cu o minoră”. În plus, această condamnare a fost în mod clar forțată atunci când Instanța Supremă a manipulat prin instrumente de drept rejudecarea cazului, după ce două instanțe complet independente din România îl achitaseră! Faptul că sentința finală a fost complet abuzivă reiese cu ușurință dacă avem în atenție că însăși fosta minoră (așa-zisa victimă de 17 ani la data presupuselor fapte) a reclamat neîncetat abuzul procurorilor și al autorităților, care au obligat-o să semneze o declarație care îl incrimina pe dl. Bivolaru Gregorian".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel