Urmărește emisiunea live


Greșeală majoră în Legea Sănătății, sesizată de Darius Vâlcov. "Situații ridicole"

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, a vorbit, la DCNEWS LIVE, despre amnistia persoanelor care, deși au un venit cu mult sub salariul minim, sunt obligate să plătească contribuția la sănătate 5,5% din salariul minim pe economie. 

"Alocația copiilor nu este o greșeală a ANAF, este o greșeală legislativă. În lege apare această obligație ca toți cei care nu au salariu, să plătească, din venituri, contribuția pe sănătate, la nivelul salariului minim. Adică tu, și care câștigi doi lei dobândă, legea astăzi, și aici vorbim de legea sănătății, nu Codul Fiscal,  spune că trebuie să plătești 5,5% cât este contribuția la sănătate, cât este contribuția la sănătate din salariul minim. Acest lucru se întâmplă și celor care au cupoane sau titluri de proprietate vechi, la care au dobândă patru lei și trebuie să plătească contribuția pe sănătate la salariul minim. Pentru toți aceștia trebuie să eliminăm această prevedere legislativă și să introducem în Codul Fiscal, dacă dorim, dom'ne plătești acești 5,5%, dacă rămâne această filosofie, dar să plătești din cei 2 lei, 5,5%, nu din salariul minim pe economie", a spus ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, la DC NEWS LIVE. 

"Sunt situații ridicole", a spus Darius Vâlcov. "Noi nu putem să spunem că dom'ne e legea dată în 2011, trebuia s-o scoatem. Acum am constatat, reparăm greșeala. În noul Cod Fiscal nu va mai apărea, dar în același timp trebuie să dăm și o modalitate de a amnistia astfel de persoane, care, pe nedrept, plătesc", a precizat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel