Adelin Petrișor: Ponta nu putea fi copilot pe F-16

adelin petrisor
adelin petrisor

Joi, Victor Ponta este în vizită la baza aeriană din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, unde are loc un exerciţiu româno-american. Premierul participă la un zbor cu un avion american F16.

Jurnalistul Adelin Petrișor a zburat atât cu un avion F16, cât și cu un MIG 21. Ziaristul a precizat pentru DC News cum este să zbori cu astfel de avioane.

"Este o experiență ca orice zbor cu un avion de vânătoare. Eu am zburat în urmă cu șase ani, la Câmpia Turzii, cu niște americani. Am zburat în jur de o oră și jumătate. De obicei, este un zbor demonstrativ. Televiziunile titrează: "Victor Ponta este copilot într-un F16". Nu este copilot, este "steward", însoțitor de zbor. Așa am fost și eu. Pentru a fi copilot, trebuie să știi ce să faci, trebuie să știi să zbori cu avionul respectiv. Acesta este un zbor demonstrativ. Sunt convins că la un moment dat, va fi lăsat și Victor Ponta să țină manșa. La aterizare, premierul o să fie foarte încântat și mulțumit pentru că din câte știu îi place adrenalina, a fost copilot la raliu", a declarat Adelin Petrișor pentru DC News.

Jurnalistul a explicat și care este diferența dintre un MIG 21 și un F16: "MIG-ul este un avion din altă generație. Este un avion din anii '50. Doar dacă vă uitați la cele două avioane, vă veți da seama care sunt diferențele".

VEZI ȘI: Victor Ponta, la manșa unui F16 la Câmpia Turzii. Ce spune Radu Tudor

Cât despre siguranța unui F16, Adelin Petrișor a spus: "Este un avion foarte sigur. Uneori este mult mai periculos să mergi pe DN 1 decât să zbori cu un supersonic militar. Nu va fi nicio problemă, sunt convins! Avioanele F16 sunt cele mai încercate în luptă și au foarte multe participări în războaie. Întotdeauna dintr-un avion militar te poți catapulta. Trebuie spus că și MIG-ul este un avion foarte sigur. Mai sunt și incidente din când în când, dar ele apar după zeci de mii de ore de zbor".

F16 poate efectua atât misiuni de atac la sol cât și misiuni de supremație aeriană. Timp de o săptămână, 250 de piloți americani, alături de 200 de piloți români, au fost prezenți la un stagiu de pregătire la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel