Gorghiu, scrisoare către Cioloș. Ce îi cere de urgență

Alina Gorghiu i-a transmis o scrisoare lui Dacian Cioloş prin care îi cere să deschidă o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie, în cazul în care aceştia au întrebări în urma Brexitului.

'După cum ştim cu toţii, pe 23 iunie, Marea Britanie a optat pentru părăsirea UE, stârnind îngrijorări în întreaga Uniune Europeană, inclusiv în România. Pentru conaţionalii noştri care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, îngrijorările sunt, însă, şi mai mari. Ei au incertitudini şi întrebări personale în noua situaţie, iar acum e momentul ca statul român să arate că este alături de ei. Vă solicit, de aceea, domnule prim-ministru, să faceţi demersurile necesare pentru ca România, prin Ministerul Afacerilor Externe, să deschidă foarte rapid o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie', a scris Gorghiu în scrisoarea către Cioloş.

Ea mai susţine că este necesar ca românii să aibă la dispoziţie un număr de telefon pentru a putea cere lămuriri sau sesiza eventuale abuzuri cu care se confruntă.

'În aceste zile şi săptămâni, consider necesar că aceşti concetăţeni ai noştri să aibă un număr de telefon unde să poată suna şi cere lămuriri în legătură cu drepturile lor, dar şi să poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă. Există în trecut, din păcate, destule exemple de tratament incorect al statului român în raport cu diaspora. România are acum ocazia, prin Guvernul ei, să dea un exemplu de receptivitate şi înţelegere pentru românii din străinătate, din Marea Britanie', a spus Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel