Gorghiu cere demisia directorului Ambulanţei, după moartea lui Gyuri Pascu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că directorul Ambulanţei Bucureşti, Alis Grasu, trebuie să demisioneze, după apariţia informaţiilor în legătură cu moartea lui Ioan Gyuri Pascu.

'Citesc cu uimire, nici nu mai ştiu a câta oară, că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze', a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Ea motivează că sunt 'prea multe cazuri, prea multă incompetenţă, prea multe derobări de responsabilitate'. Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a anunţat miercuri, pentru Agerpres, că se desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc luni dimineaţă la artistul Ioan Gyuri Pascu, care a şi decedat. Ea a adăugat că medicul care s-a deplasat la domiciliul artistului i-a administrat jumătate de fiolă de Diazepam, având în vedere că pacientul nu dormise de trei zile şi avea atacuri de panică, iar la aproximativ o oră de la plecarea echipajului s-a înregistrat un nou apel întrucât bărbatul se învineţise şi nu mai respira.

Alis Grasu a precizat că rezultatul anchetei interne va fi gata în cel mult două zile. 

[citeste si]

Alis Grasu: Nicio problemă

"A fost semnalat cu un caz specific. S-a demarat o cercetare administrativă, mâine era termenul limită. Ambulanţa a ajuns în 11 minute. A fost cod verde. A găsit un pacient de 55 de ani care de câteva zile a avut insomnii din cauza durerilor articulare de la nivelul genunchiului. Atacuri de panică frecvente de ceva vreme. A fost măsurată tensiunea arterială care a fost normală. Toată simtomatologia pacientului nu necesita electrocardiogramă.

Toată lumea trebuie să ştie că actul medical e în totalitate responsabilitatea medicului. Nu pot judeca un medic până nu am punctul lui de vedere. Este vorba de trei zile, luni s-a demarat ancheta, mâine vom avea rezultatul. Dieară medicul este de serviciu şi ne va da nota explicativă.

Dacă doamna Alina Gorghiu consideră că schimbarea mea ar aduce mai mult personal şi mai multe ambulanţe şi nu ar mai exista întârzieri, dacă demisia mea ar rezolva problemele sistemului nu e nicio problemă. ", a tunat Alis Grasu, director Ambulanţa Bucureşti-Ilfov la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel