GOOGLE testează drone pentru livrarea produselor către clienţi

Google vrea să revoluționeze livrarea echipamentelor cu ajutorul dronelor, testarea acestor vehicule zburătoare fiind în desfăşurare de mai bine de doi ani.

de doi ani de experimente în Australia, Google a anunţat că au fost realizate cu succes peste 30 de livrări, dronele transportând o trusă de prim ajutor, o sticlă de apă şi mâncare pentru câini, informează Financial Times.

Prima dronă a transportat batoane de ciocolată pe o distanţă de un kilometru.

"Vehiculele zburătoare autonome ar putea deschide o cu totul nouă perspectivă asupra modului de a muta lucrurile - incluzând aici alternative mai rapide, mai ieftine şi care consumă mai puţine resurse în comparaţie cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie astăzi", a explicat Google într-un comunicat.

Citește și: Google va lansa maşina fără şofer. Director de la Ford, transferat pentru proiect

Primele prototipuri de drone create în cadrul proiectului au 1,5 metri lăţime şi 0,8 metri înălţime şi zboară la o altitudine de 40 până la 60 de metri.

De asemenea, Google a anunţat că l-a numit pe fondatorul companiei Athena Technologies, care a creat sistemul de control al dronelor, Dave Vos, în fruntea unei echipe care să transforme cercetarea din cadrul "Project Wing" într-un produs.

Google continuă, astfel, competiţia cu Amazon, care, în decembrie anul trecut, a anunţat că speră să construiască în cinci ani o tehnologie care să permită livrarea produselor către clienţii săi cu ajutorul dronelor.

Citește și: GOOGLE plănuieşte să atace Amazon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel