Google, afacere de un miliard de dolari cu Apple

Grupul informatic american Apple Inc. a primit un miliard de dolari de la rivalul Google în anul 2014 pentru ca motorul de căutare al acestuia din urmă să fie instalat în mod preferențial pe telefoanele iPhone.

Potrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc săptămâna trecută într-un dosar de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală demarat de Oracle Corp. împotriva Google, un martor a dezvăluit că motorul de căutare are un acord cu Apple care oferă producătorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizează grație căutărilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, a declarat un avocat de la Oracle, potrivit Agerpres.

Zvonurile referitoare la sumele plătite de Google către Apple pentru ca motorul său de căutare să fie instalat preferențial pe iPhone circulă de mai mulți ani însă până acum cele două companii nu au dezvăluit aceste informații. Purtătorii de cuvânt ale celor două companii au refuzat să facă orice comentarii cu privire la informațiile dezvăluite în timpul procesului.

Annette Hurst, avocatul Oracle care a dezvăluit detaliile acordului Google-Apple, a precizat că martorul de la Google chestionat în timpul audierilor a declarat că 'la un anumit moment partea din venituri era de 34%'. Din transcrieri nu este clar dacă acest procent este cel păstrat de Google sau cel plătit Apple. Cu toate acestea, atât Apple cât și Google au cerut judecătorului ca aceste declarații să fie secretizate, Google susținând că este vorba de informații 'deosebit de sensibile' deoarece ar putea afecta alte acorduri similare încheiate de Google cu alte companii.

Un acord de împărțire a veniturilor dezvăluie modul în care Google, care în 2014 a realizat venituri de 66 de miliarde de dolari, poate să asigure motorului său de căutare poziția de lider în competiția cu rivalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel