Gigi Becali, discuții cu un ministru tehnocrat: Mi-a plăcut de ea

Gigi Becali a dezvăluit, luni seară, la România TV, că a discutat cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre soarta deţinuţilor.

"Am fost la doamna ministru să vorbesc despre HG pe care au aprobat-o, despre normele de aplicare în ceea ce priveşte pedepsele deţinuţilor. Era în regulamentul vechi anumite norme care spunea că dacă mai ai un dosar penal sau ești urmărit penal într-un alt dosar nu ai voie la învoire. Când am fost în temniță, le-am dat o hotărâre a ÎCCJ, în care spune: principiul de drept esențial, prezumția de nevinovăție. Adică, nu poți să-l privezi pe un deținut de un drept, pentru că el poate fi nevinovat. Apoi, acel om poate fi urmărit penal 4-5 ani. Ce faci? Nu-l mai lași să meargă 4-5 ani la familie. Păi, unde este prezumţia de nevinovăţie? Nu poţi să îl privezi pe un deţinut de drepturile lui! Am spus, doamna, aveți hotărâre judecătorească care nu permite aceste reguli pe care d-voastră le puneți. N-a ținut cont și le-a trecut într-o Hotărâre de guvern. M-am dus cu hotărârea, a luat o copie, e o femeie bună, mi-a plăcut de ea. Mi-a dat o impresie că va ține cont. N-a ținut cont. Părerea mea este că e abuz în serviciu clar", a declarat Gigi Becali, prin telefon, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Gigi Becali a precizat că a atacat Hotărârea de guvern în contencios administrativ la Curtea de Apel București. "Acum așteptăm să ne dea termen la CAB și o să anulăm anumite puncte din hotărâre".

"Apoi sunt anumite lucruri legate de dreptul la sănătate, deţinuţii au dreptul să se ducă la spitale ca şi noi... Giovani Becali lucrează la spital, în regim deschis, şi el poate să lucreze la Spitalul de Urgenţă... De ce să îl ţii cu doi mascaţi? El trebuie să plece de la Jilava, cu RATB, cu maxi taxi, cu şofer, să lucreze opt ore la spital, apoi se întoarce", a mai spus Gigi Becali.

Acesta a vorbit şi despre cărţile publicate de deţinuţi, dând exemplul lui MM Stoica care a scris trei cărți, "dar de când a propus penitenciarului eliberarea şi până a ieşit au mai trecut trei luni. Pe care le-a făcut în plus".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel