Ghinion pentru Radu Mazăre. Procesul, amânat din cauza unui judecător

Radu Mazare, arest
Radu Mazare, arest

Curtea de Apel București a amânat, marți, judecarea dosarului în care dosarul fostului primar al Constanței Radu Mazăre și președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu sunt acuzați de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Motivul amânării procesului a fost că expertul desemnat să efectueze o expertiză imobiliară în acest dosar a intrat "în concediu medical prelungit". Instanța a dispus alegerea unui nou expert, în persoana Gabrielei Andrițoiu. Noul termen al procesului va fi anunțat în zilele următoare, potrivit Agerpres.

În sala de judecată a fost adus și Radu Mazăre, arestat în alt dosar, în care este acuzat de DNA de corupție.

Procesul retrocedărilor ilegale ale unor terenuri tinde să devină unul dintre cele mai lungi procese din România. Este de șapte ani pe rolul Curții de Apel București, cu 74 de termene de judecată. Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză. Potrivit DNA, prejudiciul ar fi în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel