Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, reținut de DNA


Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut, joi noaptea,  de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după mai mult de şapte ore de audieri. Nichita este  suspectat de abuz în serviciu, acesta urmând să fie prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare.

Alături de el, vor fi aduşi în faţa instanţei şi şeful Poliţiei Locale ieşene Liviu Hliboceanu şi adjunctul său Ştefan Avarvarei, reţinuţi în cursul serii de joi în acelaşi dosar.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticorupţie de la vila sa din Copou, joi, în jurul orei 14.30 şi adus la Bucureşti în jurul orei 19.00 pentru audieri.

Citește și: Șeful Poliției Iași, reținut de procurorii DNA

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie arăta că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei fac 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, începând cu luna ianuarie a acestui an primarul Gheorghe Nichita a solicitat unor angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi, instituţie aflată în subordinea sa, să efectueze acţiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul instituţiei şi bunurile aflate în dotarea Poliţiei Locale Iaşi.

Citește și: Primarul Iaşiului, adus cu mascaţii la DNA. Cum comentează Codrin Ștefănescu

Pentru a cunoaşte exact deplasările unor persoane despre care dorea să cunoască toate detaliile, Nichita i-a pus pe poliţişti să le supravegheze şi să supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se întâlnesc.

Anchetatorii mai spun că primarul Iaşiului le dădea dispoziţie directorului general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, şi şefului de serviciu Ştefan Avîrvarei să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele de care era interesat şi le cerea poliţiştilor să îl ţină la curent cu toate detaliile - cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel