Gheorghe Mărmureanu, când ar putea fi lovită România de un cutremur devastator

Profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului a explicat într-o emisiune la TV când ar putea fi lovită țara noastră de un cutremur ca cel din  martie 1977.

Un cutremur „foarte adânc" ar urma să se producă în Vrancea, zona de risc fiind sudul Moldovei şi mai puțin Capitala, a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu. 

„Eu am spus că urmează acum un cutremur foarte adânc. Aşa rezultă din analizele noastre. Poate să fie tip '40 sau poate să fie tip 1802„, a spus directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), profesorul  Gheorghe Mărmureanu într-o emisiune la Pro TV. Acesta s-a referit la seismele produse, tot în Vrancea, în 1940 şi 1802, care s-au produs la adâncimea de 150 de kilometri şi au avut magnitudinea de 7,7 grade, respectiv 7,9 grade pe scara Richter.

Cutremurul care va fi foarte adanc va fi la o anumita distanta din timp, peste 60 sau peste 100 de ani fata de cel din '77. Asta am gasit din punct de vedere istoric.", declara Mărmureanu pentru Ziarul Ring.

[citeste si]

Mărmureanu a menţionat că sudul Moldovei (Focşani, Bacău, Galaţi), Tulcea, dar şi Basarabia şi zona portului Odessa din Ucraina ar putea fi  zonele de risc în cazul unui astfel de seism.

În rândul specialiştilor lucrurile sunt clare. Un mare cutremur va bate în curând la poarta ţării noastre, singura problemă este că nu se ştie cu exactitate când se va produce. În urma unor calcule, mai mult sau mai puţin corecte, cutremurul care va lovi România în perioada următoare, va avea o magnitudine estimată între 7,5-7,6 grade pe scara Richter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel