Urmărește emisiunea live


Gheorghe Copos sesizează CSM. Antepronunțare în "Loteria 1"

george-copos
george-copos

Gheorghe Copos sesizează Consiliul Superior al Magistraturii după ce judecătoarea Camelia Bogdan ar fi dat indicații legate de incompatibilități și de modul în care a gândit confiscarea specială. A făcut trimitere și la dosarul "Loteria 1", aflat în curs de soluționare. 

Gheorghe Copos o acuză pe judecătoare de încălcarea legii și a Constituției, pentru că ar fi intervenit public în dosare aflate în curs de soluționare. încercând să-și impună punctul de vedere înainte de pronunțarea solutiei ce urmeaza să se dea în dosarul "Loteria 1".

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost în sala de judecată a dosarului "Loteria 1", de patru ori. Recuzarea Cameliei Bogdan a constat în două motive: "Primul motiv a constat în aceea că doamna judecător nu s-a limitat doar la a pune în discuție luarea măsurilor asigurătorii, ci s-a pronunțat direct în sensul luării acestor măsuri, la așa-zisa punere în discuție, folosind exprimări de genul: "punem în discuție ca să vedem ce confiscăm", "se impune luarea măsurii...", "vreau să pun în discuție bunurile pe care eu zic ca e necesar să punem sechestru...", „sechestrul urmând a fi pus...", „este oportună luarea măsurii asigurătorii...", "se va dispune luarea măsurii...", "judecătorul apreciază necesară luarea măsurii"; "judecătorul apreciază utilă luarea măsurii"); al doilea motiv de recuzare a constat în aceea că prin modul în care a argumentat luarea măsurii asigurătorii (prin mod înțelegându-se atât atitudinea acestui membru al completului de judecată, cât și afirmațiile din care a rezultat punctul domniei sale de vedere), doamna judecător a prefigurat soluția finală din dosar (fapt dovedit de însuși materialul publicat de domnia sa și care face obiectul acestui răspuns)".

Gheorghe Copos, într-un drept la replică, arată că CSM trebuie să se sesizeze din oficiu. 

Gheorghe Copos arată, prin avocatii sai, că "observațiile doamnei judecător Camelia Bogdan sunt de natură a afecta reputația, independența și imparțialitatea judecătorilor care soluționează cauza penală comentată, Consiliul Superior al Magistraturii, ca garant al independenței justiției și apărător al independenței, imparțialității și reputației judecătorului chemat să înfăptuiască justiția (art. 1 alin. 1 și art. 31 alin. 1 din legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii), trebuie să se sesizeze din oficiu, să cerceteze abaterea disciplinară a doamnei Camelia Bogdan și chiar să evalueze dacă faptele menționate nu întrunesc elementele constitutive ale uneia dintre infracțiunile prevăzute în Codul penal, Titlul al IV-lea, dedicat infracțiunilor contra înfăptuirii justiției".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel