Gest revoltător la Covasna înainte de Ziua Națională de 1 Decembrie

Tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea statuii Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut luni dimineaţă, la schimbarea echipelor de patrulare. Steagul național a fost înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane încă necunoscute, a precizat comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, dr. Ioan Popa.

Potrivit acestuia, schimbarea turelor de patrulare s-a făcut între orele 6:30 şi 7:00 dimineaţa.

Ioan Popa a menţionat că Poliţia a demarat cercetări pentru identificarea făptaşilor şi nu le va încheia până nu-i va găsi pe cei vinovaţi, transmite Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din judeţul Covasna, col. (r) Ioachim Grigorescu, a declarat că dispariţia drapelului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, iar la scurt timp au fost informate Prefectura, Poliţia şi Jandarmeria.

[citeste si]

Ioachim Grigorescu a menţionat că prefectul Sebastian Cucu a adus personal un alt drapel tricolor care a fost înălţat pe catarg. El a remarcat că dispariţia tricolorului românesc nu a fost un 'gest izolat de lezare a simbolului naţional' în preajma Zilei Naţionale a României, amintind că pe data de 1 Decembrie 2014, în municipiul Târgu Secuiesc au fost arborate mai multe drapele negre pe câteva case din zona centrală, iar în 2013, în preajma sărbătoririi Zilei Unirii din 24 ianuarie, drapelul tricolor din faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe a fost vandalizat, fiind tăiat în două locuri.

Cazul, investigat de Poliţie, a rămas cu autori necunoscuţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel