Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: "Nu trebuie îngenuncheată"

merkel putin
merkel putin

Uniunea Europeană trebuie să țină cont de situația economică delicată a Rusiei înainte de a impune noi sancțiuni împotriva Moscovei, arată ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier. Șeful diplomației germane avertizează cu privire la efectele care pot decurge din escaladarea regimului de sancțiuni economice.

Steinmeier s-a declarat "îngrijorat" de faptul că Rusia ar putea fi puternic destabilizată de războiul economic cu Vestul. 

Cine crede că a îngenunchea economic Rusia va duce la o Europă mai sigură se înșală, a declarat Steinmeier într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel.

Ministrul german de Externe s-a pronunțat ferm împotriva unui nou set de sancțiuni. "Pot doar să avertizez", a punctat diplomatul, care crede că Putin plătește în prezent prețul pentru criza din Ucraina.

"Nu poate fi în beneficiul nostru ca Rusia să devină complet incontrolabilă (economic)", a spus social-democratul.

Steinmeier, contrazis din partidul lui Merkel. Condițiile cancelarului pentru Putin

În anuala conferință de presă maraton, susținută joi, președintele rus Vladimir Putin a pretins că rubla s-a prăbușit ca urmare a scăderii prețului la țiței și a sancțiunilor impuse de Vest, concluzionând că Occidentul este de vină pentru problemele economice ale Rusiei. Putin a aprecia că ar putea dura doi ani până când situația economică a Rusiei se va stabiliza.

Cancelarul german Angela Merkel este liderul european în care Putin are cea mai mare încredere și cel cu care dialoghează cel mai des. Germania este unul dintre cei mai importanți partneri comerciali ai Rusiei. Cât despre dimensiunea geopolitică a relației Berlinului cu Moscova, în opinia fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, "fără parteneriatul ruso-german nu poate exista securitate în Europa".

Putin: Americanii creează amenințări în România

Steinmeier este contrazis ce președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag, Norbert Rottgen (CDU), care nu vede niciun motiv pentru protejarea Rusiei. "Ține de Putin să modifice situația. Sancțiunile ar trebui să-l facă să-și schimbe acțiunile".

Un discurs similar a avut la summitul UE premierul britanic David Cameron. "Ar trebui să menținem sancțiunile până când Rusia își va schimba comportamentul și va înceta agresiunea din Ucraina.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, la capătul summit-ului UE de la Bruxelles, că Uniunea Europeană este pregătită să discute cu Moscova despre destinderea conflictului din Estul Ucrainei. Ea a spus că fiecare set de sancțiuni a fost imous din motive specifice și va fi ridicat când acele motive nu vor mai exista.

"Vrem să vedem că Putin își ține promisiunile", a arătat Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel