Germania: Criza din Ucraina, cea mai gravă din Europa de la căderea zidului Berlinului

steinmeier
steinmeier

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că actuala criză din Ucraina este cea mai gravă pe care a cunoscut-o Europa de la momentul căderii zidului Berlinului, în 1989. Șeful diplomației germane a arătat că în asemenea momente diplomația este esențială pentru a se evita conflictul militar.

Intervenția Rusiei înseamnă că "pericolul divizării Europei este din nou real", a declarat Steinmeier înainte de începerea reuniunii de urgență a miniștrilor de Externe din țările membre UE.

"Dar acum este timpul pentru diplomație. Diplomația nu înseamnă slăbiciune, dar este mai necesară ca niciodată pentru a nu fi atrași în abisul escaladării militare", a adăugat el, citat de AFP.

"Acțiunea Rusiei nu este ireversibilă, prin urmare aceasta este ziua în care să transmitem un mesaj clar Rusiei", a mai spus, Steinmeier, care se află la al doilea mandat de ministru de Externe, primul consumându-se între 2005-2009.

Ministrul de Externe al Germaniei a precizat că activitățile militare ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei sunt "absolut inacceptabile din punctul nostru de vedere".

Într-un interviu acordat săptămâna trecută revistei germane Der Spiegel, Frank-Walter Steinmeier declara că Rusia a ajutat la găsirea unei soluții în timpul negocierilor purtate de trei miniștri de Externe ai UE cu Opoziția ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel