Germania avertizează Turcia: Introducerea pedepsei cu moartea...

Reintroducerea în Turcia a pedepsei cu moartea, posibilitate la care s-a referit duminică președintele Recep Tayyip Erdogan după un puci eșuat, ar însemna 'sfârșitul negocierilor de aderare' ale Ankarei la Uniunea Europeană, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, informează DPA și AFP.

'Germania și UE au o poziție clară: respingem categoric pedeapsa cu moartea', a declarat Steffen Seibert într-o declarație de presă. 'Introducerea pedepsei cu moartea în Turcia ar avea drept consecință (pentru Ankara) sfârșitul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană', a avertizat el, scrie Agerpres.

UE, mesaj ferm pentru Turcia

Și șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a reamintit luni Turciei că și-a luat niște angajamente, conform Convenției Europene a Drepturilor Omului și în calitate de membru al Consiliului Europei, că nu va reintroduce pedeapsa cu moartea. 'Nicio țară nu poate deveni stat membru al UE dacă introduce pedeapsa cu moartea', a avertizat ea, potrivit de Reuters.

Mogherini a reamintit că Turcia este stat membru al Consiliului Europei și semnatară a Convenției Europene a Drepturilor Omului, care interzice pedeapsa capitală pe Bătrânul Continent. 'Turcia este o parte importantă a Consiliului Europei și se află sub incidența Convenției Europene a Drepturilor Omului, care este foarte clară în ceea ce privește pedeapsa cu moartea', a spus ea.

Negocierile dintre Turcia și UE au început în urmă cu aproximativ 10 ani, însă multe țări membre ale blocului comunitar s-au opus aderării acestei țări, amintește DPA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel