Germania, AVERTISMENT după REZULTATUL ALEGERI Grecia

Președintele băncii centrale germane, Jens Weidmann, a îndemnat partidul Syriza, câștigător detașat al legislativelor desfășurate în Grecia, "să nu facă promisiuni iluzorii" oamenilor.

VEZI ȘI: Semnal URIAȘ pentru Ponta după rezultatul alegerilor din Grecia. "A SUNAT CLOPOTUL"

"Așteptările mele nu sunt cu siguranță hotărâtoare, dar sper că noul guvern grec nu va face promisiuni iluzorii pe care țara nu și le poate permite", a declarat Jens Weidmann pentru postul public de televiziune ARD.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că "vor fi tratate problemele structurale din administrație, finanțe publice, dar și din economie", după primele rezultate parțiale care indică un larg avans al partidului Syriza.

Scrutinul este supravegheat cu mare atenție de partenerii europeni ai Atenei, îngrijorați din cauza dorinței Syriza de a renegocia "cu fermitate" enorma datorie a Greciei și a sfida în mod inedit programele de austeritate impuse de Uniunea Europeană.

În legătură cu o eventuală reducere a datoriei Greciei, Jens Weidmann a reamintit că "au avut loc deja două". "Pentru mine, este important ca finanțele publice grecești să fie consolidate pe termen lung. Atât timp cât nu este cazul, o nouă reducere a datoriei va oferi numai un răgaz temporar", a subliniat el.

Pentru viitorul apropiat, Jens Weidmann a apreciat că Grecia "va continua să rămână tributară unui program de ajutor". Aceasta implică faptul că "angajamentele (Atenei față de creditorii săi) să fie respectate", a adăugat președintele Deutsche Bundesbank, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel