George Soros: Sunt gata să investesc un miliard de dolari în Ucraina, cu o condiție

Rebuilding Economics: George Soros
Rebuilding Economics: George Soros

Miliardarul și expertul financiar George Soros insistă că Vestul trebuie să stimuleze sectorul investițional din Ucraina pentru a salva țara de influența Rusiei și se arată dispus să dea o mână de ajutor.

"Vestul poate ajuta Ucraina prin creșterea atractivității pentru investitori", a declarat americanul într-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard. Recent, Soros creionase un plan de implementare a unui pachet financiar de 50 de miliarde de dolari care ar fi protejat Ucraina în fața agresivității ruse.

"Eu sunt gata. Există idei concrete de investiții, de exemplu în agricultură și proiecte de infrastructură. Eu aș băga un miliard. Asta trebuie să genereze profit. Fundația mea ar beneficia din asta.... Angajamentul privat necesită o conducere politică puternică", a spus magnatul de origine maghiară.

Într-un interviu acordat Bloomberg săptămâna trecută,  George Soros a explicat că fără investiții și asistență externă, Ucraina nu se va transforma într-o societate democratică, iar, într-un final, oligarhii își vor reafirma puterea.

Predicțiile lui George Soros pentru criza din Grecia și cea din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel