Geoană despre Cristoiu: provincialism ignorant

Mircea Geoană a criticat în termeni duri analiștii care susțin că americanii au impus ca președintele și premierul din România să facă parte din tabere politice diferite.

"Cum priviți, ca insider, opinia unui cunoscut analist, care spunea că americanii ne-au cerut să fie președintele de un fel și premierul de alt fel, ca să fie echilibru, ca să nu mai fie concentrarea puterii?", a fost întrebat Mircea Geoană, vineri, la DCNews Live.

Vezi și: Geoană îl provoacă pe Iohannis: să mergem împreună la Berlin și Bruxelles

"Asta se numește provincialism ignorant. Americanii nu au nicio treabă cu modul în care se împarte puterea la noi. Ei nu înțeleg nici cum se împarte puterea în Europa. Deci, în clipa de față, sunt într-o situație perfect ingrată, în care Congresul și Senatul sunt în mâna republicanilor și Administrația este în partea cealaltă. Nu au niciun fel de cultură a coabitării americanii. Deci n-a existat niciun fel de semn: 'Împărțiți puterea!'.

Ceea ce ne spun americanii este: 'Indiferent cine iese, folosiți puterea cu cap! Fiți predictibili! Continuați lupta împotriva corupției! Deveniți atractivi pentru investiții! Vă vrem mai puternici și economic și social!'", a răspuns Mircea Geoană.

Scenariul "înțelegerii dictate de americani” a fost lansat de Ion Cristoiu

Într-un text postat de curând pe blogul său, Ion Cristoiu scria despre o "înțelegere" între Victor Ponta și Klaus Iohannis, "dictată de americani pentru împărțirea Puterii".

Citește și: Geoană, întrebare cheie pentru Iohannis: "Dacă nu, ..."

"(...) Eu însă, care am citit atent ce semnale a dat Ambasada SUA la București prin amicii săi din presă, am văzut în declarația lui Klaus Iohannis altceva:

Înțelegerea, dictată de americani, pentru împărțirea Puterii.

Victor Ponta are Guvernarea. Klaus Iohannis are Președinția. Și astfel în România nu se va putea repeta coșmarul Victor Orban din Ungaria. Acolo unde doi dețin și nu unul Puterea, America poate fi liniștită", scria Ion Cristoiu în textul intitulat "Cum funcționează înțelegerea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta impusă de americani".

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea I

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a II-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a III-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a IV-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a V-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a VI-a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel