EXCLUSIV  Generalul Ioan Sîrbu: Sper să nu se supere Raed Arafat, dar trebuie să spun

Generalui Ioan Sîrbu, candidat PNL la Camera Deputaților în județul Argeș, a descoperit unele probleme legate de simularea de intervenție în caz de cutremur care a fost declanșată marți de Departamentul pentru Situații de Urgență.

"Sper să nu se supere doctorul Raed Arafat, dar am constatat multe sincope de coordonare. În altă ordine de idei, a scăpat din vedere un element esențial: unde ducem răniții în caz de cutremur? Când a fost Summitul NATO din 2008 eu și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ne-am asigurat responsabilitatea de a asigura asistența medicală împreună cu alte spitale din București. Noi am fost unitatea de bază care și-a asumat această sarcină. La această discuție, am întrebat ce se întâmplă dacă se produce un cutremur. (...) Eu nu vreau să îi îngrijorez pe bucureșteni. Trebuia luat în calcul că spitalele nu stau bine", a zis Ioan Sîrbu la interviurile DC News Live.

"La cutremur există riscul să cedeze barajul Ciurel. Bucureștiul trebuie să fie pregătit pentru tot felul de situații. Dacă se rupe barajul, vom avea inundații în tot Bucureștiul. Dacă avem o asemenea situație, până la urmă, ISU și municipalitatea trebuie să fie pregătită să-și salveze cetățenii", a mai zis generalul.

De precizat că Raed Arafat a subliniat că exercițiul nu este menit să fie o demonstrație de succes, ci are scopul de a descoperi ce nu merge bine și pentru a se face îmbunătățiri.

Toate explicațiile le găsiți la minutul 55:

Marți dimineață a fost declanșat un exercițiu ce simulează intervenția autorităților în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la București și Iași, scopul fiind verificarea timpilor de reacție și capacitatea de mobilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel