Generalul David Petraeus, fost şef CIA, condamnat la doi ani pentru că a divulgat secrete amantei

Generalul  David Petraeus, fost șef al CIA, care   a supravegheat operațiunile din Afganistan și Irak, a fost condamnat, joi, la doi ani cu probațiune și o amendă de 100.000 de dolari.

David Petraeus a fost condamnat pentru ca a dat informatii clasificate biografei si amantei sale, Paula Broadwell, transmite CNN, citat de ziare.com

„Astazi se incheie chinul acesta, dupa doi ani si jumatate. Abia astept sa incep urmatoarea faza a vietii mele", a spus Petraeus, in fata tribunalului federal din Charlotte.

Petraeus, care a demisionat din fruntea CIA in noiembrie 2012, dupa ce relatia cu Broadwell a fost dezvaluita, a ajuns la o intelegere pentru a evita inchisoarea. Procurorii au convenit sa nu il trimita in inchisoare intrucat informatiile clasificate trimise lui Broadwell nu au ajuns niciodata la public.

Citește și: Femeia aflată la originea scandalului Petraeus a fost demisă 

Unii dintre sustinatorii sai spun ca isi mai poate recapata buna reputatie dupa acest episod.
Petraeus a avut o perioada in care nu a aparut in public dupa demisie, insa de pe la milocul lui 2013 a inceput sa accepte pozitii la universitati si la firma de investitii Kohlberg Kravis Roberts. Majoritatea prietenilor si rudelor sale, inclusiv sotia inselata, Holly, i-au ramas alaturi in acest timp.

Petraeus, casatorit si avand cu doi copii, a luat prin surprindere intreaga elita politica americana. La randul sau, la momentul izbucnirii scandalului, Broadwell era casatorita si are doi copii.

Judecatorul din Charlotte, Carolina de Nord, a insistat ca Petraeus sa plateasca amenda de 100.000 de dolari pentru a „reflecta gravitatea infractiunii". „Nu va faceti iluzii: Aceasta este o chestiune grava", a spus judecatorul David Kessler, care a aratat ca actiunile generalului „contrasteaza puternic cu cei 37 de ani de realizari si remarcabilul serviciu adus publicului".
Petraeus a dezvaluit ca aventura cu Broadwell a inceput dupa numirea sa in fruntea CIA in 2011 si a durat patru luni, dupa care nu s-a mai intalnit cu aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel