Gaze mai ieftine la iarnă

Gazele s-ar putea ieftini de luna viitoare cu două procente, calculele au fost făcute după ce, săptămâna aceasta, Parlamentul a votat amânarea calendarului de liberalizare a tarifelor cu doi ani şi jumătate.

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolăescu, a dat asigurări că în această iarnă prețul pentru gazele din producția internă nu va crește.

În interviul acordat Știrilor TVR, Nicolăescu a declarat că gazele naturale  s-ar putea ieftini de luna viitoare cu până la două procente. Cert este că din octombrie, preţul gazelor produse în România va fi îngheţat la nivelul actual, măsură ce va fi aplicată şi la 1 ianuarie 2015. Astfel că la 1 octombrie, nu va mai fi nicio creştere pentru gazul din producţia internă, produs de Petrom şi Romgaz.

Citește și: Constantin Niță: România, alternativă pentru investitorii israelieni 

Totodată, ministrul delegat pentru energie a mai spus că România poate trece fără probleme pentru populaţie o iarnă extremă, chiar în condiţiile în care Gazprom îşi va pune în aplicare ameninţările.

"Garantez că populaţia României nu va fi afectată de o întrerupere pe termen lung a furnizării", a precizat Răzvan-Eugen Nicolescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel