Garsonieră multifuncțională: 6 camere în doar 39 de metri pătrați

O garsonieră multifuncțională, cu o suprafață de numai 39 de metri pătrați, pentru care doi arhitecți români au imaginat minimum șase spații distincte, a fost pusă în vânzare cu aproape un milion de dolari.

Garsoniera, situată în New York, a fost proiectată pentru Graham Hill, fondatorul treehugger.com, care a dorit ca acest spațiu mic să-i ofere posibilitatea să lucreze de acasă, respectiv să aibă  un birou, să poată caza peste noapte și alte persoane, să petreacă alături de mai mulți prieteni sau să aibă acces la un proiector digital.

Astfel, nedorind să se limiteze doar la serviciile unor arhitecți locali, Graham Hill a inițiat, în 2010, un concurs a cărei temă a fost amenajarea cât mai eficientă a celor 39 de metri pătrați. A primit peste 300 de proiecte, însă Graham Hill l-a ales pe cel imaginat de doi români, Cătălin Sandu și Adrian Iancu, pentru care ei au primit și un premiu de 10.000 de dolari.

În cei 39 de metri pătrați, cei doi români, pe atunci studenți la Arhitectură, au imaginat spații de depozitare ascunse, pereți în mișcare, obținând nu mai puțin de 6 spații distincte: living, loc de luat masa pentru 10-12 persoane, birou, cameră de oaspeți și, la nevoie, chiar și două dormitoare. Dacă la acestea se include și baia, bucătăria, dressing, funcționalitatea spațiului locativ este chiar generoasă.

Garsoniera care se transformă continuu a fost finalizată în 2012, iar proprietarul vrea acum să o vândă pentru aproape un milion de dolari. 

În plus, proiectul realizat de cei doi arhitecți români a devenit un prototip pe baza căruia urmează să fie construite mai multe blocuri cu apartamente de mici dimensiuni în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel