Situație incredibilă în Argeș! 10.000 de copii, somați să plătească CAS

Aproximativ 10.000 de copii sunt somați de FISC să achite contribuția la sănătate, după ce un program informatic al Ministerului de Finanțe a identificat alocaţiile pentru copii ca fiind venituri ale lor.

Copii au primit de la ANAF înștiințări să achite contribuțiile la asigurările de sănătate. Fiecare copil trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care îi primește drept alocație, informează TVR.

Deși legea spune că minorii sunt asigurați gratuit în sistemul de sănătate, fiscul argeşean consideră că alocaţiile copiilor sunt venituri, aşa că trebuie să plătească şi contribuţii la asigurările de sănătate. Statul a trecut, însă, la impozitarea alocaţiilor şi le cere copiilor aproape toţi banii înapoi. La Curtea de Argeş şi în localităţile din jur au ajuns primele înştiinţări.

Reprezentanţii Fiscului spun că vina e a programului de calculator care i-a identificat pe copii că au datorii la stat.

CITEȘTE ȘI: ANAF, platformă online. Afli de acasă cât ai de plată

"Deciziile de impunere au fost generate în urma unor rulări ale unor programe emise de Direcţia Generală a Tehnologiei Informaţiei din cadrul ANAF, l-am instalat, am transmis", a declarat Ion Olteanu, șeful direcției Finanţelor Publice Argeş

Nu au scăpat nici minorii cu dizabilităţi. Numai spre copiii din Curtea de Argeş au plecat, prin poştă, mii de astfel de plicuri. Şi este posibil ca astfel de înştiinţări să ajungă şi la alţi copii.

 "Au venit contribuabili, au depus contestaţii legate de acest aspect. Noi am făcut demersuri, sesizându-ne şi contribuabilii, am înştiinţat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională a Finaţelor Publice şi sperăm să rezolvăm şi această deficienţă", a mai spus Olteanu.

Suma totală pe care un copil trebuie să o plătească, raportat la alocaţia primită pe un an, depăşeşte 450 de lei. Adică peste 90% din bani. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor au promis că vor lămuri situaţia mâine dimineaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel